Inbreiding Zwanenmeer

Zwaanshoek

Het nieuwbouwplan Zwanenmeer aan de Hanepoel in Zwaanshoek is gelegen achter de oude bestaande bebouwing langs de Hanepoel en grenst aan de achterzijde aan het water en het open (nog te ontwikkelen) gebied. Het plan bestaand uit 16 woningen, een rij van vier gesitueerd bij de entree van het gebied, een rij van tien gesitueerd tegen het water en een 2^1 kap gelegen tegen het aangrenzende (nog te ontwikkelen) open gebied.

Voor het ontwerp van het plan is inspiratie gezocht bij de architectuur van een tuindorp (dorpskarakter). Deze sfeer van het dorpse karakter heeft als basis gediend voor de uitwerking van het ontwerp. Dit is terug te vinden in de uitgangspunten, en heeft zijn beslag gekregen door de eenheid in bebouwing (alle bebouwing is 2 lagen en een kap). En het toepassen van een behouden materialisering en kleurstelling. Daarnaast zorgt de opzet met een breed straatprofiel en de voortuinen voor een groen karakter van het plan.

Voor de materialisering en het ontwerp van het plan is gekozen voor eenheid en rust. De materialen zijn overwegend traditioneel en het ontwerp is bij alle woningen consistent door gezet. De toegepaste materialen die overheersen in het plan zijn traditioneel van kleurstelling en bestaan uit: de gevels in de kleur rood genuanceerd en keramische pannen in de kleur pannenrood (rood/oranje). Voor de houten kozijnen, draaiende delen en dakranden is tevens gekozen voor een traditionele kleurstelling, namelijk: voor de kozijnen en dakranden Bentheimer wit (creme-wit) en de draaiende delen Peultjesgroen (groen).

Klant:
MEER Vastgoed
Start ontwerp:
2014
Status:
in voorbereiding